Zápisky doktoranda teologie

ירושלים Den 4: První zajímavé objevy

23. 8. 2008 12:13
V úterý mi konečně na účtu přibyly zajímavé objevy (zatím jsem objevil jen plíšek z kovového talíře). Nejdřív jsem našel půl bronzové mince a pak celou. Všechno se to muselo zakreslit do mapky a změřit nadmořskou výšku objevu, to jsem ale já nedělal. Po cestě z vykopávek jsem si koupil vaječnou omeletu v pitě (pochopitelně s obligátním humusem a salátem).

Odpoledne byl na programu výlet do Ain Karen, místa narazonení Jana Křtitele, já ale dal přednost odpočinku a drobným "povinnostem". Zašel jsem na poštu koupit známky. Byl jsem varován, že je to minimálně na půl hodiny a opravdu. U vchodu jsem si vzal lístek, usadil se do čekárny připomínající hlediště a čekal a čekal. Izraelská pošta má ve znaku jelena, který neustále běhal na obrazovkách u přepážek a nosil poštu. Krom toho pouštěli i některé reklamy a naprosto střelený klip o pánovi, kterému se nelíbí čekání na poště a snaží se předbíhat nevidomého pána či pankáče. Pointě jsem ale samozřejmě nerozumněl. Připomínalo mi to střelený hebrejský reklamy z MTV.

Večer jsem ještě ochutnal mražený jogurt s ovocem, což na jednom "bulváru" ve velkém baštili rekreující se mladí vojáci a vojačky. Zašel jsem taky do internetové kavárny, abych napsal něco domů. Počítač psal bez problému latinkou, což mě potěšilo - čekal jsem, že budu muset přepínat mezi hebrejštinou a angličtinou. Zato mne udivilo, že mladí kluci v obsluze neuměli anglicky. To byla ale opravdu víjimka, domluvit se tu anglicky docela dobře dá.


 

Zobrazeno 1519×

Komentáře

PetraO

Ahoj Dominiku, díky za exkurz do reality všedního dne Izraele! Sice se tam nechystám, ale jeden nikdy neví... S tou poštou mi to připomíná Moskvu: odeslání pohledu leteckou poštou (žádný však na místo určení nedoputoval)byla záležitost tak na hodinku ve frontě. Co mě však fascinovalo nejvíc: výraz slečny za přepážkou - mouchy snězte si mě - tu práci se nenamáhala ani předstírat...

DominikO

Hm, tak to se budu muset do Moskvy někdy podívat, abych to porovnal. Ale pokud vím, z Izraele pohledy došly :-)

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio