Zápisky doktoranda teologie

ירושלים Den 1: Příjezd

30. 7. 2008 19:27

V sobotu jsem se vrátil z Izraele, kde jsem neměl vůbec čas dostat se ke svému blogu. Zato jsem si ale dělal poznámky, takže vám teď můžu postupně všechno povyprávět.

Do Izraele jsem odlítal v pátek 11. 7. 2008. Katka mne s rodiči doprovodila na letiště, tam se mne před odevzdáním zavazadla zeptali, zda jsem si je balil sám, zda jsem je měl pořád u sebe a zda jsem už v Izraeli byl.

A pak čekání na odlet. Ten měl být minutu před půlnocí, zpozdil se ale skoro o hodinu. Pilot nás ovšem informoval, že poletíme zkratkou a že dorazíme téměř načas, s čímž měl pravdu. Trochu mne ale vyděsil, když nám tvrdil, že bude časový posun 2 hodiny (ve skutečnosti je jednu) - nesplete si, kdy má volno na přistání? Nespletl. Ale abych nepředbíhal, něco po jedné v noci nám letušky rozsvítili a začali nosit jídlo, asi proto, že jsme si ho v letence zaplatili. Spánku bylo tedy poskrovnu.

Na letišti Ben Gurion u Tel Avivu proběhla pasová kontrola bezproblémově. Na druhý pokus jsem i zvládl komunikaci s bankomatem a našel šerut, který mne odvezl do Jeruzaléma. Vysadil by mne až před domem, nebýt toho, že byla sobota a já bydlel v ortodoxní čtvrti. Zastavil tedy na okraji a zbytek jsem musel dojít.

V pořádku jsem se ubytoval ve studentském bytě a Pavla mi ukázala okolí. Pak jsem si odpočinul a zašel se podívat do Starého města, došel jsem až na plac před Západní zdí. Tam jsem chvíli pobyl a vydal se do hotelu Beit Šmuel, kde jsem se měl setkat s ostatními účastníky. Byl jsem napnutý, jací budou. Sednu si s nimi? Vydržím s nimi dva týdny osm hodin kopat zem?

Mé obavy se ukázaly jako neopodstatněné. Byli to skvělí lidé. Napřed se objevil Joey, kterého jsem už trochu znal po internetu, a Samantha s Tamarou. Všichni z Ameriky. Pak přišla Mareike, která má v týmu na starost organizaci, a další účastníci: Marc, Joachim (na vykopávkách už po desáté), Carlstin, jeho žena Gabi a jejich syn Peter (z Německa, poslední dva byli na vykopávkách již v březnu). Hlavní věc, co jsme se dozvěděli, bylo, že druhý den je sraz o půl šesté u Jafské brány, odkud nás dovedou na místo vykopávek.

Zobrazeno 1383×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio