Zápisky doktoranda teologie

ירושלים Zařizování cesty na vykopávky

13. 6. 2008 15:12
Rubrika: Nezařazené | Štítky: Archeologie , Jeruzalém

Trochu jsem se v poslední době odmlčel, protože jsem dokončoval svou licenciátní práci. Už je ale vytištěná, svázaná a dnes jsem ji odevzdal, takže se můžu věnovat přípravě své cesty do Izraele.

Od posledního příspěvku se toho hodně událo. Nejprve mi Mareike (má na starosti organizaci) dlouho neodpovídala, tak už jsem myslel, že nikam nepojedu. Pak se zjistilo, že jí neodcházely maily.

Koupil jsem si tedy letenku a začal řešit placení příspěvku. Chtějí poslat šek poštou, ale to jsem se bál, tak jsme se dohodli na bankovním převodu. Naštěstí jsem ty peníze posílal na účet v Anglii, takže to stálo jen asi 250 Kč. Myslím, že to nějak reguluje EU, ale nikde jsem to nenašel.

Následovalo zajišťování ubytování. Organizátoři na stránkách doporučují jeden hostel, tam mi ale řekli, že už mají plno. A navíc prý za mnoho nestojí. Dostal jsem ale doporučení, abych se zapojil do diskuse na facebooku. Tak jsem se naučil i s tímto zahraničním hitem. Narazil jsem tam na jednoho kolegu, který jede v témže termínu. Jenže neměl ještě ani letenku a moc se mnou nekomunikoval. Radši jsem se tedy domluvil se spolužačkou, která teď v Jeruzalémě studuje, že budu bydlet v nějakém studentském bytě. Je to blízko centra a za levný peníz. Díky Pavlo :-)

Takže vše potřebné je už zařízené, teď se jen připravit na cestu. Nedávno byl v Izraeli můj spolužák Josef Roušar, tak jsem na něm vyzvídal, jaká je v zemi situace. Bezpečnostní opatření se od té doby, co jsem tam před třemi lety byl, trochu zpřísnila - cestující se kontrolují už v Praze na letišti. Kontroly si pamatuju, není to nic příjemného, ale co se dá dělat, je to pro mou bezpečnost.

Kdybyste si chtěli přečíst, jak probíhaly březnové vykopávky v lokalitě, můžete se podívat na blog účastníků.

Zobrazeno 1608×

Komentáře

cejsk

Ať se cesta vydaří a doufám, že nás budeš informovat přímo z Izraele...

DominikO

Jestli se tam dostanu k počítači, tak určitě!

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio